Jan Zemek

Senior Business Partner

Jan Zemek

Senior Business Partner

„Pochopil jsem, že rozumět rolím, které řídím, je velmi důležité. Každá role má specifické potřeby a správný manažer je musí znát a umět jim pomoci, jinak hrozí vyčerpávající a frustrující systém pokus-omyl, kterému se za každou cenu snažím vyhnout.”

Konzultant, kouč a team leader Jan Zemek se v oblasti managementu pohybuje již od roku 2000. V rámci managementu a koučinku využívá své rozsáhlé IT znalosti, aktivně se zabýval i obchodem či psychologií. Rád odhaluje skutečnou podstatu problémů a hledá nová řešení. Kromě oborů pravidelně propojuje také lidi.

Rozhovor s Honzou v podcastu U Kormidla

Klienti vítají propojení IT a managementu

Klienti si na Janově práci nejvíce cení schopnosti najít svatý grál všech řešení, tedy východisko typu „win-win-win”. Jan za touto dovedností vidí právě kombinaci svého IT vhledu s manažerským a psychologickým přístupem.

Díky empatii a umění naslouchat se Honzovi daří navázat se zákazníkem opravdový vztah. Může pak přesněji pochopit a vystihnout to, co si klient přeje. Není pro něj problém pochopit business klienta a zároveň podchytit veškeré IT aspekty.

Předpoklad úspěchu? Autenticita, solidnost a slušnost

Za léta praxe se naučil říkat i přijímat kromě příjemných i ty nepříjemné věci. Tuto schopnost vnímá jako nezbytnou pro plnohodnotnou spolupráci s protistranou. Podstatou této schopnosti je umění vystupovat sám za sebe, na rovinu a slušně.

Pochopení, týmovost a odvaha jako principy práce

Než začne tvořit jakékoli řešení, hledá smysl a cíl. Ze změti informací tvoří strukturu a hledá „aha-moment”, od kterého se může odrazit. Zde mu je kromě jeho zkušenosti velkou oporou i humor a nadhled.

Honza si také nesčetněkrát ověřil, že jeden člověk vždy vymyslí méně než tým. Když se tedy na obzoru objeví výzva, jde ji vždy probrat s lidmi, které má kolem sebe. Čím více vhledů, tím lépe.

Zároveň si neustále připomíná důležitost odvahy a odhodlání jít do složitých projektů. Říká k tomu: „Veškeré výzvy, které přišly, měly nakonec pozitivní východisko, vždy se ho podařilo najít. A čím víc se toto děje, tím jsem odvážnější”.

M.C.TRITON jako magnet na kvalitní osobnosti

Tým M.C.TRITON vnímá jako destilaci těch nejlepších lidí z vrcholového managementu na českém trhu. „Je mi ctí pracovat s týmem, který v sobě sdružuje naprostou špičku v oboru,” doplňuje.