Zdeněk Vosolsobě

Senior Business Partner

Zdeněk Vosolsobě

Senior Business Partner

„Stav firmy přímo odpovídá tomu, jací jsou v ní lidé. Doporučuji proto nepodceňovat péči o firemní kulturu. Má přímý vliv na to, jak se ve firmě lidé cítí, proč v ní vůbec pracují a také to, jak vnímají a řeší problémy. Osobnost lídrů se tak do celkového stavu firmy otiskuje naprosto zásadně.” 

Zdeněk v rámci našeho přístupu Transakce a Transformace působí jako lídr týmu, který se věnuje službě interim CEO s poradenskou podporou. Sám také roli interim CEO plní.

Zabývá se strategickým a finančním řízením, optimalizací podnikových procesů a řízením potřebných změn, často řeší také nezbytné změny firemní kultury. Soustředí se na lidi, nebojí se velkých výzev a nenechává sebelepší teorii přebít zdravý rozum.

Klienti si cení lidského přístupu a realistického pohledu

Klienti na spolupráci se Zdeňkem oceňují hlavně její opravdovost. Ta se projevuje hlubokým zájmem o lidi v týmu a schopností vidět situaci ve firmě realistickým pohledem. Ze slušnosti a pokory, které Zdeněk vnímá jako přirozený základ svého přístupu, vyvěrá jeho snaha o autentickou a maximálně čitelnou komunikaci v každém projektu.

Slušnost i odvaha, erudice i selský rozum

Energii nezbytnou pro dělání velkých změn Zdeněk čerpá ze své profesionální zkušenosti a odvahy k zásadním rozhodnutím

Při navrhování řešení spatřuje Zdeněk jako klíčovou schopnost zvolit jasnou a srozumitelnou cestu, neztratit se v plejádě možností, nešlechtit „kočkopsa”. Důležité je podle něj nebát se připustit k úvahám i selský rozum. Často může přinést zcela zásadní úlevu, jen dosud chyběla odvaha aplikovat prosté řešení.

Největší dopady přináší změny v myšlení

Ze všech změn, které svým klientům přináší, Zdeňka nejvíc naplňují ty, které se projevují na myšlení lidí. Znamenají totiž potenciál dlouhodobého růstu a tedy i dalších funkčních změn. 

Zdeňka také baví, když může vnést svěží vítr do projektů, které jsou úspěšné, funkční, ale na moderním trhu třeba už trochu těžkopádné. Princip „dělání nových věcí uvnitř něčeho starého” Zdeněk vidí jako velmi smysluplný recept na dlouhodobý úspěch.

Profesionalita a podpora v M.C.TRITON

Kromě profesionální kompetence a stejné hodnotové orientace si Zdeněk na práci v týmu M.C.TRITON váží automatické kolegiální podpory a velmi vyspělé a vstřícné vzájemné komunikace.